Teendők leállás esetén | ClearWater

Rövid időre történő (1-5 napos) szüneteltetéskor szükséges teendők

Amennyiben munkahelyén pár napos üzemszünetet terveznek, vagy csökkentett létszámmal csak meghatározott napokon dolgoznak, akkor az alábbi teendők vonatkoznak a CW ballonos automata üzemelésére.

1. A vízadagoló automata a dugaszoló aljzathoz csatlakoztatva folyamatosan üzemkész állapotban van, hogy bármikor rendelkezésére álljon a fogyasztó igényeinek kielégítésére.

2. Fent leírtak érdekében NE ÁRAMTALANÍTSA a készüléket.

3. Az áramtalanítás mellőzése esetén a tartályokban lévő víz továbbra is fogyasztásra alkalmas. (A ballon tartalma felbontás után 2 héten belül használható fel fogyasztásra!)

4. Amennyiben a víz ízében mégis változást érzékel, kérjük vegye le a ballont és tegye félre majd engedje ki a hidegvízcsapból az összes hidegvizet.

5. Bontson új ballont és tegye fel a friss vizet a gépre.

6. A hidegvíztartály automatikus feltöltődést követően kérjük engedjen ki a hidegvízcsapból legalább 2 liter hidegvizet és a melegvízcsapból szintén legalább 2 liter melegvizet. Vigyázat, a melegvíz tartályból leengedett víz forrázhat! (65-80°C)

Fent leírt műveletsorral (4-6 pont) a készüléket átöblítette, így negyedóra elteltével ismét élvezheti a megfelelő hőmérsékletű hidegvizet vagy forróvizet.

Hosszabb időre történő (5 napot meghaladó) leállításkor szükséges teendők

Amennyiben munkahelyén hosszabb időre történő leállást terveznek, vagy úgy gondolják, hogy a készülékre határozatlan ideig nincsen szükségük, akkor az alábbi teendők vonatkoznak a CW automata üzemeltetésére.

1. Készülék áramtalanítása. (A vízadagoló automata csatlakozóját húzza ki a dugaszoló aljzatból.)

2. Vegye le a ballont a készülékről.

3. Szénsavas gép esetén nyissa ki a készülék ajtaját és zárja el a szén-dioxid palack szelepét.

4. Helyezzen el a készüléken egy ÜZEMEN KÍVÜL feliratot, hogy másokkal is tudassa.

5. Kérjük engedje le a hidegvíztartályból az összes vizet.

6. Kérjük fokozott körültekintéssel engedje le a melegvíztartályból az összes melegvizet a készülék hátulján elhelyezett melegtartály leeresztő cső zárókupakjának eltávolításával. Vigyázat, a melegvíztartályból leengedett víz forrázhat! (65-80°C)

7. Tegye védett helyre a készüléket úgy, hogy készülékbe idegen test és semmiféle szennyeződés ne kerülhessen. (Célszerű a berendezés tetejét letakarni)

8. Amennyiben már nincs szükség a berendezésre kérje a szolgáltatótól a gép elszállítását.

Szüneteltetés után az ismételt használatba vétel előtt kérjen helyszíni géptisztítást vagy gépcserés géptisztítást!

Partnereink