Lavazza Forte és Pieno

“A zsenialitás 1 százalékban inspirációból és 99 százalékban kávéból fakad.” – tartják sokan, és ezt erősítik meg olyan közkedvelt filmek, mint a Szex és New York vagy a szívek szállodája, ahol a szereplők azt közvetítik, hogy kávé nélkül lehet, de nem érdemes élni.

Ezért mostani akciónkban a kávé került középpontba. Gyakran érezzük magunkat kimerültnek a munka során, ilyenkor jól jöhet egy csésze forró kávé, ami felpörget.

2 x 1 kg Lavazza szemes kávé 20% kedvezménnyel vásárolható meg.

Lavazza Gusto Pieno és Forte párban 4520 Ft + Áfa (Eredeti ár: 5650 Ft + Áfa)

Érdekesség
A kávé egy megosztó ital. Sokan egészségesnek, sőt napindító nélkülözhetetlen kelléknek tartják, egész rituálét építettek fel fogyasztása körül, mások pedig kifejezetten károsnak gondolják, vagy rossz tapasztalataik miatt kerülik.
De mi is van valójában a háttérben?

Igazából semmi ördöngösség nincs. Egyszerűen minden azon múlik, hogy minőségi alapanyagból készítjük-e és hogy tudunk-e mértéket tartani.

Egy jó kávé egészségileg nemhogy nem káros, de még jótékony hatásai is vannak.
FELDOB
Egy kutatás keretein belül megvizsgálták, hogy azok, akik 4 vagy annál több csésze kévét isznak meg naponta, kevésbé hajlamosak voltak a depresszióra vagy lehangoltságra. Ennek az lehet az oka, hogy a kávé tulajdonképpen lágy antidepresszánsként működik, befolyásolja a neurotranszmittereket, akárcsak a dopamin.
SEGÍT FOGYNI
A benne lévő polifenok hasznos baktériumokkal látják el a bélrendszert. Ezeket a baktériumokat nem lehet gyógyszer, étrend kiegészítő formájában bevinni, el kell őket fogyasztani. A kávé termogén hatása felgyorsítja az alapanyagcseréd és energiafelhasználásod megnő, ami több elégetett kalóriát jelent.
KEVESEBB GYULLADÁS
Kutatások szerint a kedvenc fekete aranyunk segít alacsonyan tartani a gyulladások szintjét. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a koffein blokkolja a gyulladással járó neurodegeneratív betegségek kialakulását. Ez azt is jelentheti, hogy redukálja a gyulladással összefüggő, életkorral járó, kognitív képességeket érintő betegségek kialakulását, például az Alzheimer-kórt.
MEGELŐZI A FEJFÁJÁST
Kutatási eredmények azt is igazolták, hogy a kávé csökkenti a krónikus fejfájás kialakulását. A kutatók azt vették észre, hogy akik rendszeresen fogyasztottak 240-400 mg (2-3 csésze kávé) koffeint, kevesebbszer panaszkodtak fejfájásra. Azoknál volt a legmagasabb a fejfájások szintje, akik napi 240 mg-nál kevesebb kávét fogyasztottak.
MÁJTISZTÍTÓ
Általában nem egy méregtelenítő italként gondolunk a kávéra, hiszen sötétbarna színe az európai gondolkodásban nem épp a tisztaságot sugallja, de mégis kutatók arra lettek figyelmesek, hogy a rendszeres kávéfogyasztás csökkenti a májzsugor és májbetegség kialakulásának kockázatát. A napi két vagy több csésze elszürcsölése 66%-kal csökkenti a cirózis, vagyis a májzsugor kialakulását. Érdekesség, hogy a tea vagy a gyümölcslé fogyasztása nem befolyásolja a májzsugor kockázatát, ezt csak a kávé tudja.
(forrás: WellnesCafé – Elek Dóra)

Partnereink

Adatvédelmi Tájékoztató
Tisztelt Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy 2018. május 25. napján hatályba lépett a GDPR, az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete.

Személyes adatait ezentúl a megváltozott adatvédelmi előírásokkal összhangban kezeljük.

Kérjük, hogy adatkezelési tevékenységünkről tájékozódjon az Adatvédelem menüpont alatt, vagy ide kattintva elérhető, részletes adatvédelmi tájékoztató elolvasásával.
Ne mutasd többet ezt a tájékoztatót